Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Milano Food Week, konyha-művész-fesztivál

2013.05.22. 15:11 AdWo

936282 568586223163455 174338145 n

E hét végéig tart még Milánóban a gasztronómia ünnepe, a Milano Food Week. 

Főző-showk, kóstolás, bemutatók, kurzusok, előadások, kajabulik, public kitchen, borkóstolás, a legjobb éttermek akciói és sokmindenmás - a konyhaművészet szerelmeseire ez vár az elkövetkezendő napokban Milánóban, amely a Food Week eseményeitől zsúfolt. 

428034 570118369676907 1708363489 n

A következő 4 nap az alábbi események közül válogathattok (természetesen csak a legfontosabbakat soroljuk fel a napi több, mint 40 közül):

Május 22

Plateau Royal Don Lisander-nél: csak a mai estére a tenger legfrissebb gyümölcsei egy királyi tálon 2 főre (ár: 80 EUR 2 főre, az asztalfoglalás elengedhetetlen! Tel: 0039-02-76020130)

Konyha és művészet: az evés dícsérete a festészetben (helyszín: Castello Sforzesco)

Május 23.

Tapas és Finger Food-iskola: Andrea Bevilacqua és Roberto Maurizio séfek várják az érdeklődőket, hogy bevezethessék őket a finger food világába, a happy hour, a házibulik és álófogadások királynőinek (és királyainak:-) (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 18:00)

Piacenzai borok kóstolója: kiváló borok és a hozzáillő étkek, kihagyhatatlan este a Milano Food Week alkalmából! Költség: 20 euró/fő, asztalfoglalás elengedhetetlen online: http://honestcooking.it/milano-food-week-honest-tasting-degustando-vini-piacentini/ (helyszín: via Brera, 30, kezdés: 20:00)

Május 24.

Milánó a magasból: a híres-neves Torre Brancanal a magasból tekinthetünk le a divat fővárosára, kezünkben az esemény támogatójától felajánlott kávélikőrrel. On the go! Belépő: 4 euró/fő, kezdés: 19:00 

Május 25.

Bistraw nyers főzőiskola: rafinált menüösszeállítások kizárólag nyers és vegán alapanyagokból. spárgahab, maracujakrémes linzer és még sorolhatnánk... (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 11:30). Mindez Gianni Tota séftől, aki a Dalai Láma személyes konyhafőnöke is volt, ezenkívül Olaszország-szerte a VIP-ek séfjeként tartják számon.  

Country Chic Essence: a frissen készült és zöldségfélékkel töltött tészták elkészítésének titkait fedi fel az eseményen  (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 18:00). Itt is Gianni Tota vár benneteket!

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronomia sztárséf Milánó Milano Food Week Gianni Tota

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr455312814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása