E hét végéig tart még Milánóban a gasztronómia ünnepe, a Milano Food Week.
Főző-showk, kóstolás, bemutatók, kurzusok, előadások, kajabulik, public kitchen, borkóstolás, a legjobb éttermek akciói és sokmindenmás - a konyhaművészet szerelmeseire ez vár az elkövetkezendő napokban Milánóban, amely a Food Week eseményeitől zsúfolt.
A következő 4 nap az alábbi események közül válogathattok (természetesen csak a legfontosabbakat soroljuk fel a napi több, mint 40 közül):
Május 22
Plateau Royal Don Lisander-nél: csak a mai estére a tenger legfrissebb gyümölcsei egy királyi tálon 2 főre (ár: 80 EUR 2 főre, az asztalfoglalás elengedhetetlen! Tel: 0039-02-76020130)
Konyha és művészet: az evés dícsérete a festészetben (helyszín: Castello Sforzesco)
Május 23.
Tapas és Finger Food-iskola: Andrea Bevilacqua és Roberto Maurizio séfek várják az érdeklődőket, hogy bevezethessék őket a finger food világába, a happy hour, a házibulik és álófogadások királynőinek (és királyainak:-) (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 18:00)
Piacenzai borok kóstolója: kiváló borok és a hozzáillő étkek, kihagyhatatlan este a Milano Food Week alkalmából! Költség: 20 euró/fő, asztalfoglalás elengedhetetlen online: http://honestcooking.it/milano-food-week-honest-tasting-degustando-vini-piacentini/ (helyszín: via Brera, 30, kezdés: 20:00)
Május 24.
Milánó a magasból: a híres-neves Torre Brancanal a magasból tekinthetünk le a divat fővárosára, kezünkben az esemény támogatójától felajánlott kávélikőrrel. On the go! Belépő: 4 euró/fő, kezdés: 19:00
Május 25.
Bistraw nyers főzőiskola: rafinált menüösszeállítások kizárólag nyers és vegán alapanyagokból. spárgahab, maracujakrémes linzer és még sorolhatnánk... (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 11:30). Mindez Gianni Tota séftől, aki a Dalai Láma személyes konyhafőnöke is volt, ezenkívül Olaszország-szerte a VIP-ek séfjeként tartják számon.
Country Chic Essence: a frissen készült és zöldségfélékkel töltött tészták elkészítésének titkait fedi fel az eseményen (helyszín: via Borgogna, 8, kezdés: 18:00). Itt is Gianni Tota vár benneteket!