Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Tiramisú - light

2013.05.16. 11:06 AdWo

Az egyik leghíresebb és leginkább olasznak tartott édesség light elkészítési módjával lepünk meg titeket ma. 

Hozzávalók: 

75 ml kávé

375 g ricotta (olasz túró)

225 g natúr joghurt

60 g porcukor

babapiskóta, kakaópor, fahéj

és annak aki nem diétázik...: egy kis mascarpone!

1. Keverjük össze a ricottát a joghurttal és a porcukorral, amíg krémes állagú nem lesz. A receptet lightosra ígértük, én azért melegen ajénlom egy-két evőkanálnyi mascarpone hozzáadását is...)

2. A fahéjat adjuk hozzá a kávéhoz

3. A babapiskótákat áztassuk a fahéjas kávéba, majd kezdjük el rétegesen lerakni a hozzávalókat egy üvegtálba: alulra egy réteg áztatott babapiskóta, majd rá a ricottás krém, ezután újra piskóta... egészen addig, amíg el nem fogynak. Egy réteg krémmel zárjuk.

4. A kész tálat tegyük legalább 2 órára a hűtőbe, fogyasztás előtt pedig hintsük meg a kakaóporral. 

Egyszerű és nagyszerű!

tiramisu

Szólj hozzá!

Címkék: light tiramisú

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr675302866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása