Az egyik leghíresebb és leginkább olasznak tartott édesség light elkészítési módjával lepünk meg titeket ma.
Hozzávalók:
75 ml kávé
375 g ricotta (olasz túró)
225 g natúr joghurt
60 g porcukor
babapiskóta, kakaópor, fahéj
és annak aki nem diétázik...: egy kis mascarpone!
1. Keverjük össze a ricottát a joghurttal és a porcukorral, amíg krémes állagú nem lesz. A receptet lightosra ígértük, én azért melegen ajénlom egy-két evőkanálnyi mascarpone hozzáadását is...)
2. A fahéjat adjuk hozzá a kávéhoz
3. A babapiskótákat áztassuk a fahéjas kávéba, majd kezdjük el rétegesen lerakni a hozzávalókat egy üvegtálba: alulra egy réteg áztatott babapiskóta, majd rá a ricottás krém, ezután újra piskóta... egészen addig, amíg el nem fogynak. Egy réteg krémmel zárjuk.
4. A kész tálat tegyük legalább 2 órára a hűtőbe, fogyasztás előtt pedig hintsük meg a kakaóporral.
Egyszerű és nagyszerű!