Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Leveles olasz

2013.05.24. 14:37 AdWo

Sokáig gondolkodtam, hogy belevágjak-e a leveles tészta saját kezű elkészítésébe. Majd esetleg legközelebb:-) Így is kitűnő lett (már szinte ebéd helyett csúszott le 8 darab..). Előételről van szó, elkészítése 10 perc, pikk-pakk, mégis hazavarázsol egy kis nyarat (Olaszországban ma 8 fok van és Padovától fél órányi autóútra pedig esik a hó...).

Íme a kész mű, a "recept" pedig alább.

majus 24

Az elkészítés:

A leveles tészta téglalapokra vágása, és rögtön sütőbe vele. Ez az egyetlen kissé kényes része a Leveles olasz elkészítésének, mivel a leveles tészta sütési ideje nehezen határozható meg. Függ a tészta fajtájától, a sütő típusától, az előmelegítés fokától stb stb... Tehát maradjunk a sütő mellett. A leveles téglalapocskáknak nem kell készre sülniük, csak félkészre, majdnem készre. Ekkor tesszük rá a fél szelet paradicsomot icipici sót, fél szelet mozzarellát, egy olívabogyót (persze már mag nélkül), majd megszórjuk origánóval és irány vissza a sütőbe, amíg pont ilyen nem lesz, mint a képen.  

Előételnek vagy vendégváráskor a ropi-csipsz-szotyi triumvirátus helyett ajánljuk. Vagy csak estére a Híradó előtt.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: paradicsom előétel olívabogyó leveles tészta leveles olasz előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr215316145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása