Sokáig gondolkodtam, hogy belevágjak-e a leveles tészta saját kezű elkészítésébe. Majd esetleg legközelebb:-) Így is kitűnő lett (már szinte ebéd helyett csúszott le 8 darab..). Előételről van szó, elkészítése 10 perc, pikk-pakk, mégis hazavarázsol egy kis nyarat (Olaszországban ma 8 fok van és Padovától fél órányi autóútra pedig esik a hó...).
Íme a kész mű, a "recept" pedig alább.
Az elkészítés:
A leveles tészta téglalapokra vágása, és rögtön sütőbe vele. Ez az egyetlen kissé kényes része a Leveles olasz elkészítésének, mivel a leveles tészta sütési ideje nehezen határozható meg. Függ a tészta fajtájától, a sütő típusától, az előmelegítés fokától stb stb... Tehát maradjunk a sütő mellett. A leveles téglalapocskáknak nem kell készre sülniük, csak félkészre, majdnem készre. Ekkor tesszük rá a fél szelet paradicsomot icipici sót, fél szelet mozzarellát, egy olívabogyót (persze már mag nélkül), majd megszórjuk origánóval és irány vissza a sütőbe, amíg pont ilyen nem lesz, mint a képen.
Előételnek vagy vendégváráskor a ropi-csipsz-szotyi triumvirátus helyett ajánljuk. Vagy csak estére a Híradó előtt.
Jó étvágyat!