Következő receptünk nagyon olasz és nagyon nyárias. Nekem általában az első melegek beköszöntével jön meg hozzá a kedvem, főleg mert ilyenkor a koktélparadicsomnak kezd igazi napsütötte ìze lenni. Igazábül 2 napja ebédre és vacsorára is ezt készìtem:-)
Hozzávalók:
- Koktélparadicsom
- friss bazsalikom (én petrezselyemmel is kipróbáltam és kitűnő)
- origáno
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olìvaolaj
- friss bivalymozzarella (kizárólag olasz kisboltokban, vagy Budapesten a Café GianMarioban a Bajcsy-Zsilinsky út 35. www.caffegianmario.com )
- spagetti 2 főre 20-25 dkg
1. Felvágjuk a paradicsomot nem túl kis darabokra (lásd a képet, ez a végeredmény a főzés előtt), hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a két gerezd fokhagymát egészben, valamint az origánót, majd az egészet feltesszük a tűzre. Amikor a paradicsom megroggyan, levesszük a tűzről és kivesszük a két gerezd fokhagymát.
2. Mindeközben feltesszük forrani a vizet és egy előző postban leìrtak szerint megfőzzük a tésztát (http://olaszkonyha.blog.hu/2013/03/26/hogyan_kesz_tsuk_a_tokeletes_tesztat
3. Amikor elkészült a tészta, hozzáöntjük a paradicsomos raguhoz, hozzáadunk még egy kis olajat és a tűzön hagyjuk folyamatos kevergetés mellett kb. 1-2 percig.
4. Ekkor adjuk hozzá a kis darabokra vágott bivalymozzarellát, amellyel vigyázzunk, max. 10-15 másodpercig hagyjuk a tűzön, ne olvadjon meg.
5. Készen is vagyunk, tálaljunk és egy bazsalikomlevéllel dìszìtsük a tányérokat. Reszelt parmezán nem jár hozzá! :-)
Jó étvágyat!