Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Spagetti, koktélparadicsom, bazsalikom és bivalymozzarella

2013.04.30. 12:30 AdWo

Következő receptünk nagyon olasz és nagyon nyárias. Nekem általában az első melegek beköszöntével jön meg hozzá a kedvem, főleg mert ilyenkor a koktélparadicsomnak kezd igazi napsütötte ìze lenni. Igazábül 2 napja ebédre és vacsorára is ezt készìtem:-)

Hozzávalók:

- Koktélparadicsom

- friss bazsalikom (én petrezselyemmel is kipróbáltam és kitűnő)

- origáno

- 2 gerezd fokhagyma

- extra szűz olìvaolaj

- friss bivalymozzarella (kizárólag olasz kisboltokban, vagy Budapesten a Café GianMarioban a Bajcsy-Zsilinsky út 35. www.caffegianmario.com )

- spagetti 2 főre 20-25 dkg

foto[1]

1. Felvágjuk a paradicsomot nem túl kis darabokra (lásd a képet, ez a végeredmény a főzés előtt), hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a két gerezd fokhagymát egészben, valamint az origánót, majd az egészet feltesszük a tűzre. Amikor a paradicsom megroggyan, levesszük a tűzről és kivesszük a két gerezd fokhagymát.

2. Mindeközben feltesszük forrani a vizet és egy előző postban leìrtak szerint megfőzzük a tésztát (http://olaszkonyha.blog.hu/2013/03/26/hogyan_kesz_tsuk_a_tokeletes_tesztat

3. Amikor elkészült a tészta, hozzáöntjük a paradicsomos raguhoz, hozzáadunk még egy kis olajat és a tűzön hagyjuk folyamatos kevergetés mellett kb. 1-2 percig.

4. Ekkor adjuk hozzá a kis darabokra vágott bivalymozzarellát, amellyel vigyázzunk, max. 10-15 másodpercig hagyjuk a tűzön, ne olvadjon meg.

5. Készen is vagyunk, tálaljunk és egy bazsalikomlevéllel dìszìtsük a tányérokat. Reszelt parmezán nem jár hozzá! :-)

Jó étvágyat! 

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti bazsalikom petrezselyem koktélparadicsom bivalymozzarella

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr965254150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása