Mai ajánlatunk előétel is, olasz is. A gorgonzolás-pisztáciás szőlő elkészìtése egyszerű, kb. 15 perc alatt megvan, különleges és tökéletes akár egy délutáni borozgatós, beszélgetős összejövetelen is.
Hozzávalók:
fehér, nagyszemű szőlő
édes gorgonzola kb. 15 dkg
1 doboz Philadelphia friss sajt
pisztáciareszelék (jobban tesszük, ha mi magunk reszeljük akár botmixerrel, ìgy egyrészt friss és illatos lesz, másrészt nem lesz túl pici, szinte lisztszerű állagú, ahogy a boltban gyakran találjuk, harmadrészt pedig adalékanyagmentes...)
1. Mossuk meg a szőlőt alaposan és töröljük át. Szemezzük le.
2. Egy tálban keverjük össze a gorgonzolát a Philadelphiával, mìg egyenletesen krémes állagú nem lesz.
3. A szőlőszemeket egyenként fedjük be bőven a sajtkrémmel, majd szintén ne spóroljunk a pisztáciareszelékkel sem.
4. Végül a kész szőlőszemeket tegyük legalább 2 órára a hűtőbe tálalás előtt.
Az asztalra illik még esetleg egy kis friss parmezán és a maradék "szűz" szőlőszemek.
Egy Egri Tramini illik az alkalomhoz:-)
Jó szórakozást!