Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Előételek - Antipasti - Gorgonzola, szőlő és pisztácia

2013.04.23. 12:38 AdWo

Mai ajánlatunk előétel is, olasz is. A gorgonzolás-pisztáciás szőlő elkészìtése egyszerű, kb. 15 perc alatt megvan, különleges és tökéletes akár egy délutáni borozgatós, beszélgetős összejövetelen is. 

preview2

Hozzávalók:

fehér, nagyszemű szőlő

édes gorgonzola kb. 15 dkg

1 doboz Philadelphia friss sajt

pisztáciareszelék (jobban tesszük, ha mi magunk reszeljük akár botmixerrel, ìgy egyrészt friss és illatos lesz, másrészt nem lesz túl pici, szinte lisztszerű állagú, ahogy a boltban gyakran találjuk, harmadrészt pedig adalékanyagmentes...)

1. Mossuk meg a szőlőt alaposan és töröljük át. Szemezzük le.

2. Egy tálban keverjük össze a gorgonzolát a Philadelphiával, mìg egyenletesen krémes állagú nem lesz. 

3. A szőlőszemeket egyenként fedjük be bőven a sajtkrémmel, majd szintén ne spóroljunk a pisztáciareszelékkel sem. 

4. Végül a kész szőlőszemeket tegyük legalább 2 órára a hűtőbe tálalás előtt. 

Az asztalra illik még esetleg egy kis friss parmezán és a maradék "szűz" szőlőszemek.

IMG 4300

Egy Egri Tramini illik az alkalomhoz:-)

Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia szőlő parmezán gorgonzola előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr775242690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása