Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Miért készìtsünk friss tésztát otthon?

2013.04.05. 18:23 AdWo

pasta

Tésztát készìteni otthon jóval könnyebb annál, mint gondolnánk, a család vagy a vendégek pedig egész biztosan nagyon hálásak lesznek. A házi friss tészta össze sem hasonlìtható a boltban vásárolttal!

- Sokkal gyorsabban fő meg, mint a bolti tészta

- Olyan formára vágjuk, amilyenre csak akarjuk, akár betűket, abból pedig szavakat is formálhatunk belőle különleges alkalmakra

- Jobban felszìvja a szószokat

- Néhány napra nyugodtan el is tehetjük a hűtőbe a nem kifőzött tésztát, eláll

- Az alaprecept után csak a fantáziánkra van bìzva, mit adunk hozzá a tésztához. Lehet az spenót, csìpős paprika por, őrölt szarvasgomba, fűszerek stb.  

- Étkezési szìnezékkel még a tészta szìnét is úgy variáljuk, ahogy akarjuk

Tehát, ne féljünk a friss tésztától, nemsokára jön a recept és az apró trükkök, hogy tegyük tökéletessé a művet.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta friss tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr405202005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása