Tehát, ahogy megìgértük, a friss tojásos tészta..... Elkészìtési ideje nem több, mint 20 perc, előnyeit pedig az előző postban soroltuk..
Egy alkalomra (4 főre bőven elég lesz):
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- pici só
Általános szabályként személyenként 10 dkg liszttel és 1 tojással számolhatunk.
1. Nyújtódeszkán a lisztből hegyet formálunk, a közepét ezután akkora mélyedést formálunk, hogy a tojások beleférjenek.
2. A tojásokat a lisztkupac közepén egy csipetnyi sóval enyhén felverjük. Amikor ez kész, elkezdhetjük a gyúrást.
3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk, ìgy szép sima és később könnyen nyújtható lesz. Amikor elkészült, cipóvá formáljuk, zsugorfóliába (hogy megőrizze a nedvességet) csomagoljuk es hűvös helyen kb. fél óráig állni hagyjuk.
4. A fél óra álás után elkezdhetjük a tészta nyújtását addig, amìg egy milliméternél vékonyabb nem lesz
Ekkor vagyunk kész a tésztával, amelyet most már kedvünk szerinti formákra vághatunk. mi a tagliatellet ajánljuk (kb. 3-4 mm széles csìkokra vágjuk a kinyújtott tésztát), amely kitűnő választás főleg húsos ragukkal (a húsos ragu receptjét a Micsoda pasticcio cìmű postban is megtalálhatjátok).
A tészta főzéséről alább találtok útmutatókat.
Jó étvágyat!