Élet- és ételöröm, a SlowFood dícsérete

Minden ami az olasz konyhához tartozik, örömök, bánatok, boldogság, ragyogás, nevetés és sok-sok érzelem.... És persze receptek első -és másodkézből, az olasz nagyitól, saját olasz konyhámból és olasz barátainktól.

Friss topikok

Pizza, csináljuk otthon!

2013.05.07. 15:09 AdWo

Igen, igen, otthon is elkészìthetjük. Igen, egész biztos nagy sikerünk lesz vele, a gyerekek imádni fogják. itt is figyeljünk azonban a részletekbe, ott lakik az ördög (és az angyal is:-) Az egyszerűség kedvéért a klasszikus pizzatészta receptjét teszem közzé, feltétek nélkül bármely ebéd vagy vacsora kiegészìtőjeként remek - kenyér helyett.

Hozzávalók: 

1/2 kg liszt

3 evőkanálnyi extraszűz olìvaolaj

2 és fél deka sörélesztő

3 dl langyos (nem meleg) vìz

csipet só

1. Olvasszuk fel az élesztőt egy pohárban másfél deci langyos vìzzel és folyamatosan kevergetve addig, amìg teljesen csomómentes nem lesz.

2. A lisztet öntsük a gyúródeszkára úgy, hogy középen maradjon egy "kráter":-) Ide öntsük a felolvadt vizes-élesztős masszát és adjuk hozzá az olajat és a csipet sót. 

3. Kezdjük el összekeverni kézzel a lisztet és a többi hozzávalót, apránként hozzáadva a maradék vizet is, amìg sima masszává nem áll össze. Amikor kész (legalább 5-6 perc gyömöszölés szükségeltetik:-), formázzunk egy labdát belőle, szórjunk rá lisztet, fedjük e szalvétával. Szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 2 órát állni, amìg legalább a duplájára nem dagad a tészta. 

4. Ha letelt a két óra, kézzel formázzuk a pizzatésztát, a klasszikus formát ismeritek:-) Tessék, valahogy ìgy:-))

piyya

A pizza tetejére máris mehet egy kis rozmaring, esetleg kevéske nagyszemű só. A sütőt 180 fokra melegìtsük elő, a sütés közben pedig el ne mozduljunk a sütő mellől:-) Látni fogjuk, amikor kész:-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: pizza rozmaring pizzatészta

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr715286426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása