Igen, igen, otthon is elkészìthetjük. Igen, egész biztos nagy sikerünk lesz vele, a gyerekek imádni fogják. itt is figyeljünk azonban a részletekbe, ott lakik az ördög (és az angyal is:-) Az egyszerűség kedvéért a klasszikus pizzatészta receptjét teszem közzé, feltétek nélkül bármely ebéd vagy vacsora kiegészìtőjeként remek - kenyér helyett.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
3 evőkanálnyi extraszűz olìvaolaj
2 és fél deka sörélesztő
3 dl langyos (nem meleg) vìz
csipet só
1. Olvasszuk fel az élesztőt egy pohárban másfél deci langyos vìzzel és folyamatosan kevergetve addig, amìg teljesen csomómentes nem lesz.
2. A lisztet öntsük a gyúródeszkára úgy, hogy középen maradjon egy "kráter":-) Ide öntsük a felolvadt vizes-élesztős masszát és adjuk hozzá az olajat és a csipet sót.
3. Kezdjük el összekeverni kézzel a lisztet és a többi hozzávalót, apránként hozzáadva a maradék vizet is, amìg sima masszává nem áll össze. Amikor kész (legalább 5-6 perc gyömöszölés szükségeltetik:-), formázzunk egy labdát belőle, szórjunk rá lisztet, fedjük e szalvétával. Szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 2 órát állni, amìg legalább a duplájára nem dagad a tészta.
4. Ha letelt a két óra, kézzel formázzuk a pizzatésztát, a klasszikus formát ismeritek:-) Tessék, valahogy ìgy:-))
A pizza tetejére máris mehet egy kis rozmaring, esetleg kevéske nagyszemű só. A sütőt 180 fokra melegìtsük elő, a sütés közben pedig el ne mozduljunk a sütő mellől:-) Látni fogjuk, amikor kész:-)