Gyerekeknek, az előre csomagolt édességek helyett uzsonnára tökéletes 1 pohár frissen facsart narancslével. Hamar kész és napokig friss marad, akár reggelire is egy pohár tejjel (legalábbis reggelire olasz módon, amely a klasszikus capuccino + croissant)
Almatortácskák (muffin):
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás (vegyük ki a hűtőből legalább 2 órával a felhasználás előtt)
200 ml (1 pohár) almás joghurt
15 dkg cukor (lehetőleg barnacukor, de jó a sima is)
2 alma
fél deci napraforgóolaj
1 zacskó sütőpor
csipet só, kevés citromlé
1. Vágjuk az almát icipici darabokra és löttyintsünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
2. Egy tálban keverkük jól össze a tojások sárgáját, a cukrot, az olajat és a joghurtot
3. A masszához aprónként folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
4. Adjuk hozzá a masszához az apróra vágott almákat.
4. A tojások fehérjét verjük fel a csipet sóval, hogy kemény habot kapjunk belőle, majd lassanként adjuk hozzá a már elkészült tésztához.
Akár egész tortát is készìthetünk, de aranyosabb, ha muffin formákat használunk.
A sütést 140 fokon kezdjük, majd emeljük 160 fokra a sütési idő (35-40 perc) felétől kezdődően.
Jó étvágyat!